Поліція викрила групу замовних паліїв

Фото Правоохоронці оголосили підозру зловмисникам з Київської та Житомирської області, які за гроші здійснювали підпали чужого майна і знімали відео.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора організаторам та учасникам злочинної групи повідомили про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, двоє громадян організували злочинну групу. До її діяльності залучили ще дев’ятьох осіб, які безпосередньо здійснювали підпали. Учасники групи – жителі Київської та Житомирської області.

Послуги паліїв можна було замовити через Телеграм-канал. Після досягнення домовленості з клієнтом підозрювані за фінансову винагороду закидали будинки й квартири жертв пляшками із запалювальною сумішшю, фільмуючи підпал чужого майна на камеру. Відзняте відео вони надсилали клієнтам на підтвердження виконання замовлення.

Вартість такої послуги сягала 3000 доларів США.

Правоохоронці викрили факти пошкодження майна цією злочинною групою в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, поліція розглядає всі версії пожежі на Осокорківських озерах у Києві, включно із підпалом.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *