Понад 3 мільйони за невтручання: проти нардепа від «Слуги народу» відкрили гучну справу

Задорожній не давав коментарів / Колаж УНІАН / фото facebook/mykola.zadorozhnij, САП

Народного депутата України викрили у вимаганні неправомірної вигоди за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині. 

Згідно з повідомленням у Telegram-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, народному обранцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

«У межах досудового розслідування встановлено, що народний депутат вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області: з яких 10 % призначались йому особисто та 4 % — для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За версією слідства мова йде про 3,4 млн грн.», — пише САП.

Відео дня

Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу та встановлюються причетні до вчинення злочину люди. Прізвище нардепа не оприлюднюється, однак САП поширив фото, зроблене під час проведення слідчих дій.

З тексту заяви партії «Слуга народу» випливає, що мова йде про народного депутата Миколу Задорожнього. Сьогодні його виключили з цієї партії.

«15 липня відбулося засідання дисциплінарної комісії політичної партії «Слуга Народу», на якому було ухвалено рішення виключити з лав партії народного депутата Миколу Задорожнього. Правоохоронні органи оголосили йому підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України», — зазначено у повідомленні в Telegram-каналі партії. 

Корупційні скандали

Як повідомляв УНІАН, раніше іншого нардепа звинуватили у спробі підкупити топ-посадовця Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України біткоїнами.

Згодом стало відомо, що мова йде про члена «Слуги народу» Андрія Одарченка, який є головою підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері господарських, земельних і містобудівних правовідносин Комітету Верховної Ради.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *