Понад 60% українців вірять, що гарантії безпеки зможуть стримати РФ від нової агресії

Більше 60% українців вважають, що міжнародні гарантії безпеки зможуть убезпечити Україну від можливої агресії Росії у майбутньому.

Дослівно: «Гарантії безпеки з боку інших країн зможуть убезпечити Україну від можливої агресії Росії у майбутньому – у цьому переконані 62% українців».

Деталі: Крім того, 54% українців вважають, що у разі ще більш тривалої війни з Росією Україна зможе вистояти, не згодні з цим 28%, а ще 18% не мають чіткої відповіді на це питання.

Вождночас 62% українців не довіряють Китаю як посереднику під час можливих переговорів між Україною та Росією, довіряють лише 22%.

Довідково: Опитування проводилося методом face-to-face на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Соціологи опитали 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян, сказано в релізі.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *