Пономарьова заочно засудили до 10 років: нова кримінальна справа проти екс-депутата Держдуми РФ

Пономарьова заочно засудили до 10 років: нова кримінальна справа проти екс-депутата Держдуми РФ / фото —УНІАН

Колишнього депутата Держдуми РФ, мандати до якої нещодавно отримали учасники війни в Україні, Іллю Пономарьова, який зараз проживає в Україні, засудили заочно до 10 років в’язниці в Росії за звинуваченням у розповсюдженні «фейків» про російську армію та виправданні тероризму. 

Пономарьова звинуватили у тому, що він своїх виступах і трансляціях публічно озвучував неправдиву інформацію про російські військові дії в Україні, а також закликав до терористичних актів.

Переслідування екс-депутата пов’язане з двома трансляціями «Форуму вільної Росії», який визнаний небажаним у Росії, а також з його інтерв’ю для видання «Настоящее время» під заголовком «Путін буде вбитий», опублікованим у березні 2022 року. Крім того, російська прокуратура звинуватила його у виправданні тероризму за його коментарі, що підтримували підпали військових комісаріатів і автомобілів із символікою Z, які використовуються російською армією.

Відео дня

Як раніше писав УНІАН, цього літа на будинок у Києві, де депутат проживав із дружиною, була здійснена атака дронів. Дрони були зафіксовані в радіусі 100 метрів від будинку. Усі їх вдалося збити силам ППО.

«Але зараз ми розуміємо, що вони прямували до будинку», — сказав Пономарьов. За його словами, це стало зрозуміло, коли після відбою повітряної тривоги, коли ППО не працювала, дрон долетів до будинку. 

Що відомо про Іллю Пономарьова

Російський опозиційний діяч і колишній член фракції партії «Справедлива Росія» в Держдумі РФ переїхав в Україну незабаром після анексії Криму Росією. У 2019 він отримав українське громадянство. У Росії проти Пономарьова заведено кілька кримінальних справ.

Відомо, що політик став єдиним, хто проголосував проти анексії Криму.

Також, у недавньому інтерв’ю Пономарьов зазначив, що осійська опозиція готова увійти до цивільних адміністрацій на контрольованих Україною територіях Курської області, якщо Київ дасть на це дозвіл.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *