Порошенка названо найшкідливішим політиком України. Йому не довіряють 75% українців, — дослідження

П’ятий президент і народний депутат Петро Порошенко очолив список політиків із найвищим антирейтингом. Як випливає із соціологічного дослідження Active Group на тему «Настрої українців і ставлення до політичних лідерів», голові «Європейської солідарності» не довіряють понад 75% українців, а близько 64% впевнені у шкідливості його діяльності для України у війні з РФ.

Найменше з усіх політиків довіряють Порошенку — 75,3%. Водночас повністю довіряють йому лише 5,3% опитаних. Також 63,6% респондентів, відповідаючи на запитання «Діяльність політика шкодить чи допомагає Україні у війні з РФ?», заявили, що вважають діяльність Порошенка шкідливою. Крім того, 71% опитаних вважають, що міжнародна діяльність лідера «Європейської солідарності» є для держави шкідливою.

У розрізі допомоги політиків ЗСУ тільки 7% респондентів визнали, що Порошенко допомагає військовим, тоді як 72% опитуваних висловили впевненість, що депутат займається тільки піаром. Таку думку поділяють і військові — минулого тижня бійці заявили, що тисячі бордів на мільйони гривень з рекламою Порошенка по всій країні — спекуляція на ЗСУ.

Відео дня

Порошенка названо найшкідливішим політиком України. Йому не довіряють 75% українців, - дослідження

Понад 60% українців найбільше серед політиків довіряють Президенту України Володимиру Зеленському; понад 82% опитаних назвали його міжнародну діяльність позитивною для України.

Дослідження проводила компанія Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology. Метод: самозаповнення анкет громадянами України 18 і більше років. Вибірка: 2000 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіоном України). Період збору даних: 19 червня 2024 р.

Як повідомлялося раніше, українці назвали Порошенка розчаруванням минулого року. У грудні 2023 року, перед спробою зустрітися з проросійським прем’єром Угорщини Орбаном, Порошенко отримав від угорського уряду понад 37 млн грн. Тоді ж, за словами експертів, Порошенко через Орбана мав передати сигнал Росії про свою готовність очолити кампанію з «примусу України до миру».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *