Посадовців Дніпровської міськради підозрюють у розтраті понад ₴10 мільйонів

Фото Бюро економічної безпеки повідомило чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру в розтраті бюджетних коштів, виділених на фінансування Програми щодо сприяння територіальній обороні на 2022-2026 роки.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що директор одного із Департаментів міськради зорганізував стійке об’єднання для вчинення злочинів, організовану групу, до складу якої увійшли його підлеглі начальники управлінь та заступниця одного з відділів", — йдеться у повідомленні.

Посадовців Дніпровської міськради підозрюють у розтраті понад ₴10 мільйонів

Учасники організованої групи під час виконання затвердженої програми щодо територіальної оборони Дніпра здійснювали закупівлю військового обладнання та інших товарно-матеріальних цінностей (монокуляри нічного бачення, тепловізори, електричні побутові прилади, вироби з текстилю, меблі, генератори, механізоване обладнання тощо) за умисно завищеними цінами. Сума наразі встановлених збитків бюджету сягає понад 10 млн грн. Вона підтверджена судовими товарознавчими та економічними експертизами.

Посадовців Дніпровської міськради підозрюють у розтраті понад ₴10 мільйонів

Зазначається, що один з тендерів на закупівлю приладів нічного бачення та тепловізорів вартістю 20 млн грн був оголошений без відповідного аналізу ринку. Переможцем було обрано єдину компанію-учасницю, з якою було укладено відповідний договір. Проаналізувавши цей тендер, детективи БЕБ встановили, що постачальник закупив прилади нічного бачення та тепловізори в іншої компанії з націнкою понад 5,3 млн грн. Тобто ціну завищили орієнтовно на 25%.

Посадовців Дніпровської міськради підозрюють у розтраті понад ₴10 мільйонів

Детективи БЕБ повідомили про підозру у вчиненні злочинів чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради. Організатору та виконавцю обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром 2 млн грн, пособникам – домашній арешт у нічний час.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, БЕБ на Львівщині викрило осіб, які незаконно ввозили автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги. Їхні дії спричинили ненадходження до бюджету понад 5,3 млн грн податків та митних платежів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *