Посадовців Полтавської міськради підозрюють у розтраті ₴38 мільйонів під час закупівлі дронів

Бюро економічної безпеки на Полтавщині підозрює колишнього директора та головного спеціаліста оборонного департаменту у розтраті бюджетних коштів на понад 38 млн грн під час закупівлі дронів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"У грудні 2023 року підозрювані провели процедуру публічної закупівлі квадрокоптерів для військових частин. Її розмір становив понад 38 млн грн. Згодом під час моніторингу ринкових цін фахівці територіального управління БЕБ виявили значне завищення вартості згадуваного замовлення. Зокрема аналітики БЕБ підтвердили 5,3 млн грн завданих збитків місцевому бюджету", — йдеться у повідомленні.

Надалі в рамках досудового розслідування детективи під час обшуків помешкань фігурантів та приміщення міськради вилучили документи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, що долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази. 

У пресслужбі зазначають, що за результатами проведених слідчих дій двом особам повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України здійснюють детективи ТУ БЕБ у Полтавській області. Оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки Служби безпеки України. Процесуальне керівництво – Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ у Чернівецькій області виявило та упередило ризикову тендерну закупівлю з реконструкції укриття у навчальному закладі. Таким чином було упереджено неефективне використання 4,4 млн грн бюджетних коштів.

Фото: БЕБ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *