Посадовців з Ізюма на Харківщині підозрюють у фальсифікації даних для програми єВідновлення

Фото Посадовців з Ізюма на Харківщині підозрюють у фальсифікації даних для програми єВідновлення задля отримання компенсацій від держави за майно, що насправді не було зруйноване обстрілами.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“У міській раді члени комісії, яку створили для допомоги постраждалим від російської нападу, вирішили заробити. Для цього підшукували потенційних “жертв”, приймали від них документи та фальсифікували все так, ніби житло було пошкоджено внаслідок ворожої агресії. Місцеві мешканці в цій оборудці брали участь з минулого року”, — йдеться у дописі.

Посадовців з Ізюма на Харківщині підозрюють у фальсифікації даних для програми єВідновлення

За словами Болвінова, під виглядом зруйнованого житла до державних органів подавали й цілі будинки, і ті, що завалилися від старості ще до вторгнення.

“Після чого “постраждалі” отримували сертифікати за програмою єВідновлення, імітували купівлю, наприклад, у родичів або сусідів, а гроші ділили між усіма учасниками схеми”, — розповідає керівник слідчого управління.

Посадовців з Ізюма на Харківщині підозрюють у фальсифікації даних для програми єВідновлення

За його інформацією, поліцейські зараз перевіряють будівлі за наявними адресами, провели обшуки у службових осіб Ізюмської міської військової адміністрації, експертів, у приміщеннях ЦНАПу.

“Такі справи можуть демотивувати — коли свої ж крадуть гроші, призначені людям, які залишилися на вулиці без даху над головою. Але ми вже зупинили цю цинічну оборудку та встановимо особу кожного, хто був в ній задіяний та нажився на чужих трагедіях”, — обіцяє Болвінов.

За інформацією пресслужби ГУ Нацполіції в Харківській області, досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190 (замах на шахрайство) Кримінального кодексу України, досліджується робота комісії міськради у 2023-2024 роках.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області судитимуть трьох людей, яких підозрюють у шахрайстві на понад 1,2 млн грн на продажі неіснуючих генераторів у період блекаутів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *