Працівники Укрпошти в небезпечні райони Донеччини їдуть у бронежилетах та шоломах

Ексклюзив Працівники відділень Укрпошти в небезпечні райони Донеччини, які майже на лінії фронту, їдуть у бронежилетах, шоломах, на броньованих автівках.

Про це кореспонденту Укрінформу по телефону повідомив директор Донецького регіону АТ «Укрпошта» Максим Сутковий.

«В мене люди їздять у шоломах, у бронежилетах та на броньованих автівках. У всі, навіть маленькі населені пункти, ми приїжджаємо, можливо і раз на тиждень, але люди знають, коли ми приїдемо, і чекають. І пенсії та соціальні виплати доставляємо, це наш обов’язок, бо ми веземо і туди, де нема вже банківських відділень», — розповів директор.

Він нагадав, що серед 16 пересувних відділень Укрпошти є дві броньовані автівки, в яких усе є для обслуговання населення.

«Буває декілька причин, коли ми закриваємо відділення. Це коли в нас відсутній персонал, коли безпекова складова не дозволяє працювати і коли місцева влада з міркувань безпеки говорить: «Все, не працюємо». Тоді ми можемо закрити чи відділення, чи зони обслуговування», — пояснив Сутковий.

За його словами, останнім часом у Часів Яр і Сіверськ працівники Укрпошти їздили на броньованих автівках, але наразі у Часовому Яру оголошена обов’язкова евакуація, а в Сіверську вже місцева адміністрація не може забезпечити безпеку. «Тому ми прийняли рішення не обслуговувати ці населені пункти. І вже у березні припинили їздити у Часів Яр та Сіверськ», — додав Сутковий.

Він нагадав, що на території Донецької області, яка контролюється українською владою, працюють 90 стаціонарних та 16 пересувних відділень Укрпошти. До повномасштабної війни в регіоні працювало понад 210 відділень.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *