Правоохоронці інкримінують столичному блогеру ухилення від сплати ₴200 мільйонів податків

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику компанії й відомому столичному блогеру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, з січня 2020 по серпень 2023 року підозрюваний набув необґрунтовані доходи – віртуальні активи в криптовалюті, що згідно з офіційним курсом НБУ на дату отримання коштів еквівалентно більше мільярда гривень.

Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності, незареєстрованої в установленому законом порядку компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу Інтернет-трафіку.

З метою приховування сум фактично отриманих доходів підозрюваний переводив кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. Надалі кошти переводили в готівку та отримували в пунктах обміну валют на території Києва та в інших містах.

Правоохоронці інкримінують столичному блогеру ухилення від сплати ₴200 мільйонів податків

Зазначається, що усі набуті активи не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

Таким чином підозрюваний ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував – придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміумкласу.

З метою приховування придбаного майна блогер оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до нього осіб.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину та повідомлення їм про підозру.

Справу розслідують працівники Державного бюро розслідувань.

ОГП не називає прізвище підозрюваного, але на оприлюдненому фото можна впізнати Олександра Слобоженка, засновника компанії «Traffic devils».

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань виявило у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 мільйонів гривень.

Фото: Офіс Генпрокурора

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *