Прем’єр-міністр Грузії зробив скандальну заяву про Україну та Євромайдан: як відреагували в МЗС

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе / Фото: Associated Press

Висловлювання очільника грузинського уряду про Революцію Гідності та боротьбу українського народу за свободу і незалежність у зовнішньополітичному відомстві України назвали “неприйнятними та обурливими”. 

Грузинський прем’єр Іраклій Кобахідзе розкритикував події Євромайдану в Україні у дусі російської пропаганди, фактично назвавши Революцію Гідності причиною порушення територіальної цілісності країни та загибелі десятків тисяч людей.

Його слова цитує видання Sova.

«До 2013 року Україна була країною з територіальною цілісністю, а її економіка становила 200 мільярдів доларів. Сьогодні ця країна – обвалена. Через стільки років її економіка значно скоротилася. Також 20% території України окуповано, загинули десятки тисяч людей. Хто несе за це відповідальність? Ніхто», – сказав Кобахідзе, жодним словом не згадавши про російську агресію, а натомість зауваживши, що «ніхто в Грузії не дочекається Майдану».

На скандальну заяву очільника грузинського уряду відреагували в українському МЗС, назвавши його висловлювання про Революцію Гідності та боротьбу українського народу за свободу і незалежність “неприйнятними та обурливими”. 

“Прикро спостерігати послідовну і постійну деградацію політичних заяв прем'єра Грузії, які останнім часом уже важко відрізнити від заяв російського керівництва”, — зазначили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликали грузинських політиків утриматися від подібних заяв і не повторювати російські наративи.

“Не Україна, яка захищається, а виключно Росія, яка віроломно напала на нашу землю, відповідальна за тисячі втрачених життів, руйнування українських міст і сіл… Російська Федерація має бути покарана за всі злочини, скоєні в Україні, Грузії та інших країнах протягом останніх десятиліть”, — йдеться в заяві МЗС України. 

Нагадаємо, раніше у Державному департаменті Сполучених Штатів нагадали владі Грузії, що саме Росія намагається втягнути Тбілісі у війну, а не країни Заходу.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *