Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо після замаху перебуває в лікарні: хороших новин немає

Віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Роберт Каліняк і міністр внутрішніх справ Матуш Шутай-Ешток на брифінгу / Фото: Associated Press

Медики деякий час не могли зупинити кровотечу в черевній порожнині, де куля могла пошкодити внутрішні органи.

Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху на його життя, скоєного в середу, 15 травня, в місті Гандлові, доправили до лікарні в Банській Бистриці, де йому роблять операцію.

Про це повідомляє Pluska.sk з посиланням на брифінг, який відбувся в лікарні.

За інформацією видання, після доправлення прем’єр-міністра до лікарні медики деякий час не могли зупинити кровотечу в черевній порожнині, де куля могла пошкодити внутрішні органи.

Віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Роберт Каліняк повідомив на брифінгу, що у Роберта Фіцо серйозна політравма і стан його здоров'я дуже тяжкий.

«У нас наразі немає гарних новин. Ми довіряємо медперсоналу», – додав він, зазначивши, що прем’єр-міністр все ще перебуває в операційній.

Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай-Ешток підтвердив, що зловмисник стріляв у словацького прем’єра п'ять разів.

«Хочу вас запевнити, що ми робимо все, щоб розслідувати цей вчинок. За попередньою інформацією, замах був політично вмотивований і рішення про його здійснення було ухвалене невдовзі після президентських виборів», – додав голова МВС.

За словами міністра, після цього інциденту буде посилено охорону Нацради (парламенту), урядовців, а також опозиції та ЗМІ.

“Це ніби ми підійшли до порогу громадянської війни”, – сказав Шутай-Ешток.

Міністерка охорони здоров'я Зузана Долінкова повідомила, що Роберта Фіцо спочатку доправили до лікарні в Гандлові, а потім гелікоптером до Банської Бистриці.

«Стан здоров'я прем'єр-міністра залишається критичним. Він досі в операційній», – сказала вона.

Нагадаємо, підозрюваним у замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо місцеві ЗМІ називають 71-річного Юрая Чинтулу, письменника з міста Левіце, який, як колишній співробітник приватної служби безпеки, цілком законно володів вогнепальною зброєю.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *