Прикордонники посилюють контроль берегової лінії Тиси та гірських маршрутів

Ексклюзив Берегова лінія закарпатської річки Тиси і без мінування перебуває під посиленим контролем ДПСУ, як і гірські маршрути, які з потеплінням переправники та порушники кордону стали використовувати частіше.

Про це в коментарі кореспондентці Укрінформу повідомила речниця Мукачівського прикордонзагону ДПСУ ім. Героїв Карпатської Січі Леся Федорова.

"Усі ймовірні шляхи пресування потенційних порушників кордонів нами посилено додатковими прикордонними нарядами", — повідомила вона.

Крім того, додала Федорова, на ділянці використовується пілотована та безпілотна авіація для моніторингу кордону, а також для відстеження ймовірних порушників.

"Якщо помітили порушників кордону, то далі за ними ведеться нагляд із безпілотного апарату — як в темний, так і в денний час доби, аби надалі зманеврувати нашими силами та засобами, та затримати порушників. Плюс діють контрольні пости на дорогах — знову ж таки, там, де будуть намагатися пройти порушники кордону та їхні переправники", — сказала вона.

Як відзначила речниця Мукачівського ПЗ ДПСУ, нагляд за ділянкою кордону з річкою Тисою ведеться на постійній основі.

"Зараз ми посилюємо контроль не тільки береговою лінією Тиси, а й гірських маршрутів — із потеплінням порушники кордону стали використовувати їх частіше", — зазначила вона.

Як раніше повідомляв Укрінформ, речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що чутки щодо "мінування" берегів закарпатської річки Тиси є ворожим ІПСО.

Як повідомлялось, у Тисі від початку повномасштабного російського вторгнення було виявлено 31 тіло чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Востаннє утоплеників виявляли на початку минулого тижня.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *