Прикордонники викрили два псевдоподружжя, які намагалися виїхати за кордон

Фото, відео Під час перевірки документів у пункті пропуску «Шегині» прикордонники Львівського загону викрили два псевдоподружжя – чоловіки за допомогою фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю намагалися виїхати за кордон.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Так, 33-річний харків'янин «придбав шлюб» у мами своєї «дружини» за 40 тисяч гривень. Кошти молодик відразу перерахував на карту «тещі». З цієї суми жінка передала доньці трохи понад 10 тис. гривень.

«Молодий» у розмові з прикордонниками спочатку запевняв, що зустрів майбутню «дружину» під час відпустки у м. Мукачево і покохав під час розпивання оковитої з першого погляду. Його «дружина», 33-річна уродженка Львівщини, розповіла, що майбутнього «чоловіка» з мамою звів її знайомий. Мама ж після розмови з ним сказала доньці виходити заміж.

Прикордонники викрили два псевдоподружжя, які намагалися виїхати за кордон

У цьому ж пункті пропуску викрили ще одну пару «молодят» із Сумщини. 52-річний чоловік за допомогою своєї односелиці, особи з інвалідністю, мав намір покинути межі країни. Шлюб «пара» зареєструвала близько місяця тому. У розмові «подружжя» повідомило, що їдуть до знайомого у Польщу, щоб позичити гроші. Після — повернуться в Україну.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції.

Як повідомлялось, здійснити супровід дружини з інвалідністю на кордоні може її офіційний чоловік за наявності документів, які підтверджують інвалідність та родинні звʼязки.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *