Прогнози незмінні. Чи повернеться Україна до світла за графіками через сьогоднішню атаку РФ

Фото: експерт спрогнозував, чи повернеться Україна до світла за графіками через сьогоднішню атаку РФ (Getty Images) Автор: Тетяна Степанова, Юрій Дощатов
Експерт: Геннадій Рябцев

Результати обстрілів енергетичних об’єктів України 26 серпня не дають підстав для істотних збільшень ризиків відключень електроенергії в найближчі місяці.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив директор центру «Психея» Геннадій Рябцев.

«Прогнози на вересень-жовтень залишаються незмінними: після відновлення роботи всіх систем графіки стабілізаційних відключень якщо і збережуться, то у вигляді однієї-двох черг у вечірні години», — сказав Рябцев.

Він зазначив, що всі руйнування, які сталися в Україні внаслідок обстрілів, не можуть зупинити енергосистему України.

«Ці пошкодження буде ліквідовано і пошкоджене обладнання запрацює найближчими днями. Енергетики знають, що робити в таких випадках. Це не перші удари по енергетичних об’єктах. З огляду на наявність досвіду в енергетиків, зараз усі роботи проводяться за певними методиками. І навіть ті відключення, які відбувалися в Україні, були, в основному, превентивними», — розповів експерт.

Він пояснив, що превентивні відключення необхідні, щоб знизити рівень пошкоджень, оскільки руйнування під час роботи можуть бути більш значними.

«Одна справа, якщо прилітає в трансформатор під напругою, і зовсім інша — якщо він у цей час не працює», — зазначив Рябцев.

Масована атака РФ та ситуація зі світлом в Україні

Російські терористи вранці 26 серпня влаштували наймасштабнішу комбіновану атаку на Україну за останні місяці. РФ випустила понад сотню ракет різних типів та близько сотні дронів-камікадзе «Шахед».

В результаті постраждали 15 областей, фіксуються проблеми з енерго- та водопостачанням.

Про те, що відомо про ситуацію у регіонах, — читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *