Прокачайте свій смартфон: 5 прихованих функцій Android, про які потрібно знати

Приховані налаштування Андроїд: 5 секретних і неочевидних функцій ОС / фото ua.depositphotos.com

Операційна система Android має велику кількість прихованих налаштувань, але розробники, як правило, ховають їх від юзерів. Деякі з цих опцій можуть значно покращити користувацький досвід, тому є сенс їх активувати.

Щоб активувати розділ із прихованими функціями Android, потрібно зайти в налаштування, відкрити вкладку «Про телефон» і сім разів поспіль натиснути на «Номер збірки» або «Версія MIUI». Це дасть вам статус розробника, а в загальних налаштуваннях з’явиться відповідне меню «Для розробників».

Тепер у вас з’явився ширший доступ до налаштувань смартфона, включно з новими параметрами роботи додатків. Пора рухатися далі.

Відео дня

1. Обмеження запитів Wi-Fi

За замовчуванням ця функція ввімкнена. Вона обмежує пошук Wi-Fi мереж до 4 разів кожні 2 хвилини для економії енергії. Але через це обмеження навігаційні програми можуть працювати менш точно, у зв’язку з чим її рекомендується відключити.

Якщо ви рідко користуєтеся навігатором і не стикаєтеся з проблемами геолокації, можна залишити все як є. Це дасть змогу телефону трохи економити енергію під час виконання завдань, не пов’язаних із визначенням місця розташування.

Прокачайте свій смартфон: 5 прихованих функцій Android, про які потрібно знати

2 Апаратне прискорення в режимі модему

На відміну від попередньої функції, вона відключена за замовчуванням, щоб не допустити підвищеної витрати трафіку під час роздачі інтернету з телефону.

Якщо у вас безлімітний тариф або немає необхідності економити трафік, але важлива висока швидкість, рекомендується активувати цю функцію. Особливо корисно це буде під час онлайн-геймінгу та роздачі інтернету з пристрою.

Прокачайте свій смартфон: 5 прихованих функцій Android, про які потрібно знати

3. Конфігурація USB на Android

Під час під’єднання смартфона до ПК через USB телефон за замовчуванням переходить до заряджання. Щоб увімкнути передачу даних, потрібно розблокувати свій девайс і вручну вибрати відповідний режим. Якщо вам набридло постійно змінювати конфігурацію, перейдіть у вкладку з цим параметром у режимі розробника і встановіть опцію «Передача файлів» за замовчуванням.

4. Обмеження анімації на Android

Це налаштування буде корисним власникам слабких або старих смартфонів. У розділі «Для розробників» є три параметри, що відповідають за системну анімацію. За замовчуванням у всіх трьох параметрах (анімація вікон, переходів і тривалість анімації) стоїть показник 1, але можна змінити його на 0,5.

Без анімацій смартфон візуально працює швидше, до того ж процесор і пам’ять будуть навантажуватися менше.

5. Що таке 4x MSAA на Android

Ця опція допомагає усунути зернистість зображення в іграх. Якщо вам важлива якісна картинка, можете сміливо активувати параметр 4x MSAA. Однак варто зазначити, що у звичайних додатках різницю ви, швидше за все, не помітите.

Прокачайте свій смартфон: 5 прихованих функцій Android, про які потрібно знати

Якщо вам цікаві інші корисні лайфхаки, УНІАН ділився лайфхаком, як прокачати батарею смартфона і зробити його більш автономним. А ще розповідали про приховану функцію Android, через яку ваш девайс швидко розряджається.

Якщо ви в пошуках нового смартфона, автори бенчмарку AnTuTu ділились рейтингом Android-пристроїв, які зараз пропонують найкраще співвідношення ціни та продуктивності. Як виявилося, рівних Redmi і OnePlus у своїх цінових категоріях немає.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *