Прокуратура Миколаївщини подала 70 позовів щодо приведення укриттів у належний стан

Прокуратура у Миколаївській області у суді вимагає привести до належного стану 70 укриттів цивільного захисту.

Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Прокурори реагують на незадовільний стан споруд цивільного захисту через пред’явлення до адміністративного суду позовів щодо приведення їх у відповідність до встановлених законодавством вимог. Наразі подано вже 70 таких позовів. Це спонукало власників 11 таких укриттів розпочати ремонтні роботи", — сказав Фальченко.

Зокрема, за його словами, Баштанська окружна прокуратура виявила договір на облаштування найпростішого укриття в дошкільному закладі на суму 631,6 тис. грн. Його уклав відділ освіти, молоді та спорту міської ради з приватним підприємцем, якого за вироком суду було позбавлено права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням державних замовлень та використанням бюджетних коштів.

"Тобто, вказаний підприємець умисно ввів в оману державний орган щодо свого права брати участь у публічних закупівлях, відповідно, укладений договір суперечить інтересам суспільства. З урахуванням цього прокурором заявлено позов про визнання недійсним договору підряду та стягнення із підприємця отриманих коштів в дохід держави", — зазначив Фальченко.

Як повідомлялося, Первомайський район на Миколаївщині витратить у цьому році понад 125 мільйонів гривень на ремонт і будівництво укриттів.

Фото: Суспільне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *