«Прометей» учетверте поспіль виграв жіночу Суперлігу з волейболу і встановивив абсолютний рекорд України

«Прометей» став першою командою в історії жіночого ЧУ з волейболу, що пройшла увесь сезон — регулярний чемпіонат та плей-оф — без жодного програного сету.

Волейболістки «Прометея» святкують перемогу у Суперлізі

Жіночий «Прометей» захистив звання чемпіонки України з волейболу. У фінальній серії сезону дніпрянки обіграли іншу команду з Дніпра, «Аланту», з рахунком 3:0, повідомляє Суспільне Спорт. 

Чемпіонат України з волейболу серед жінок у сезоні 2023/24 відбувся за участі семи команд. Регулярний чемпіонат складався з 18 матчів, у плей-оф вийшли шість найкращих учасниць.

Перемогу у «регулярці» здобув «Прометей», який виграв усі 18 матчів, не поступившись жодним сетом. У плей-оф підопічні Івана Петкова стартували у півфіналі, де обіграли у двох матчах «Балту». Суперницею «Прометея» у фіналі стала друга команда чемпіонату «Аланта», яка у півфіналі також у двох поєдинках пройшла «Буковинку».

Фінальна серія сезону пройшла у форматі до трьох перемог. У першому матчі інтрига трималась лише у другому сеті, у якому «Аланта» вела 20:14. Утім, «Прометей» зумів відігратись та здобути «суху» перемогу — 25:19, 26:24, 25:14.

У другому поєдинку за рівної боротьби минув перший сет — зрештою, за рахунку 24:24 підопічні Петкова зуміли виграти два вирішальні очки. Після цього вони впевнено забрали дві наступні партії — 25:19, 25:12.

Натомість у третьому матчі «Прометей» не залишив «Аланті» жодних шансів та впевнено закрив фінальну серію — 25:12, 25:15, 25:11.

Суперліга України з волейболу 2023/24 (жінки). Фінальна серія

  • 1-й матч: «Прометей» (Дніпро») — «Аланта» (Дніпро) 25:19, 26:24, 25:14
  • 2-й матч: «Аланта» (Дніпро) — «Прометей» (Дніпро) 24:26, 19:25, 12:25
  • 3-й матч: «Прометей» (Дніпро») — «Аланта» (Дніпро) 25:12, 25:15, 25:11

«Прометей» учетверте поспіль та учетверте загалом виграв чемпіонат України з волейболу серед жінок. «Червоно-білі» зрівнялись за титулами з «Динамо-Дженестрою», більше перемог мають лише три клуби: «Хімік» (дев’ять), «Круг» та «Іскра» (обидва — по шість).

«Прометей» став першою командою в історії жіночого ЧУ з волейболу, що пройшла увесь сезон — регулярний чемпіонат та плей-оф — без жодного програного сету. Фінальний результат дніпрянок за партіями — 69:0.

У нинішньому сезоні «Прометей» оформив «золотий дубль», також втретє вигравши Кубок України з волейболу.

Найціннішою гравчинею сезону Суперліги визнали ліберо «Прометея» Кристину Нємцеву.

У січні «Прометей» став першим українським клубом за понад 20 років, що вийшов до плей-оф жіночої Ліги чемпіонів. У першому раунді дніпрянки вибули від чинних чемпіонок світу «Еджзаджибаші» з Туреччини.

Боротьбу за «золото» Суперліги веде й чоловіча команда «Прометея». У першому матчі фінальної серії «червоно-білі» обіграли «Епіцентр-Подоляни» у трьох сетах.

lb.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *