Прощавай, Nokia: власник бренду прибирає смартфони Nokia зі свого асортименту

Nokia G22 став одним із найцікавіших смартфонів, випущених HMD / фото Nokia

Фінська HMD Global, яка сьогодні випускає смартфони та кнопкові телефони під брендом Nokia, вирішила припинити їхні поставки на європейські ринки. В інших регіонах пристрої все ще доступні, але, мабуть, теж не на довго, пише GSMArena.

Пристрої Nokia були видалені з каталогів на сайтах HMD у Великій Британії, Німеччині та Австрії. На сторінці підтримки HMD все ще вказані моделі, які продовжать отримувати підтримку програмного забезпечення, але поки невідомо, як довго це триватиме.

Фінська компанія отримала право на використання бренду Nokia в рамках сегмента мобільних пристроїв у 2016 році. Під колись легендарним брендом часом виходили доволі цікаві девайси. Наприклад, Nokia G22, який журнал Time назвав одним із найкращих винаходів 2023 року. А раніше цього року компанія відродила легендарний Nokia 3210.

Відео дня

У 2023 році HMD повідомила, що сконцентрується на розвитку власного бренду. Відтоді компанія випустила декілька пристроїв під маркою HMD, включно з флагманським Skyline у стилі старих Nokia, який легко ремонтувати, і стильну розкладачку The Boring Phone із прозорим корпусом.

При цьому основна корпорація Nokia залишається великим гравцем на ринку мережевої інфраструктури. Так, наприклад, нещодавно Nokia здійснила перший аудіозв’язок і відеодзвінок з використанням просторового 3D-звуку. 

Раніше експерти назвали 5 забутих гаджетів і технологій, які мають повернутися. Навігація за допомогою колеса прокрутки в iPod, як і раніше, не має собі рівних, а сучасна Windows Mobile могла б стати повноцінною альтернативою Android.

Тим часом УНІАН розповідав, як заряджати смартфон, щоб батарея служила довше. Хоча існує безліч різних рекомендацій від різних експертів, реальне правило дуже просте і не потребує жодних додаткових зусиль.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *