Путін і Кім Чен Ин підписали договір, що передбачає допомогу у випадку агресії

Володимир Путін, Кім Чен Ин, фото: «РИА Новости»

Правитель Росії Володимир Путін і північнокорейський диктатор Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, він передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Деталі: За словами Путіна, підписаний документ передбачає, зокрема, надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників цього договору.

Деталі: Путін при цьому почав скаржитись на постачання західними країнами зброї до України для нанесення ударів по території Росії. За його словами, «це грубе порушення взятих на себе західними країнами обмежень у межах різного роду міжнародних зобов’язань».

Нагадаємо:

  • Путін напередодні візиту в КНДР опублікував статтю, де похвалив цю країну за «тверду підтримку» окупантів у війні проти України і заявив, що готовий до тісної взаємодії з Північною Кореєю, «щоб зробити міжнародні відносини більш демократичними і стабільними».
  • 19 червня російські пропагандистські видання заявили, що північнокорейський диктатор Кім Чен Ин висловив «повну підтримку» російській агресії в Україні під час візиту правителя Кремля в КНДР.

Передісторія:

  • У березні Південна Корея повідомила, що КНДР з минулого року відправила в Росію близько 7000 контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.
  • Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що заводи з виробництва боєприпасів Північної Кореї працюють на повну потужність, щоб постачати зброю до Росії.
  • Американська сторона має інформацію, підтверджену супутниковими знімками про те, що Північна Корея поставила в Росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами.
  • В середині червня міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік повідомив, що КНДР відправила до Росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть містити до 4,8 мільйона артилерійських снарядів.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *