Рада підтримала зміну підходу до покарання за дрібні крадіжки: про що йдеться

Парламент підтримав зміну підходу до покарання за дрібні крадіжки / фото УНІАН, Денис Прядко

У Верховній Раді підтримали законопроєкт, що декриміналізує дрібні крадіжки майна вартістю до 3000 грн та змінює покарання за такі дії на штрафи.

Про це у своєму «Телеграм»-каналі повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк. «‎Оскільки наразі кримінальним діянням є крадіжка на 300 грн., проєкт підвишує поріг до 3000 грн», – написав він. ‎

Окрім цього, проєкт направлений на посилення адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки:

Відео дня

  • За крадіжку до 757 грн – штраф від 850 до 1700 грн;
  • За крадіжку від 758 до 3028 грн – штраф 1700-5100 грн;
  • За повторну – від 8500 до 17000 грн.
  • Проєкт закону підтримали в цілому 243 народні депутати. Також Ярослав Железняк повідомив, що в Раді втретє намагались протягнути через зал питання пенсій ДБР. «Третій раз зала послала. Всі правки по ним збили в залі (200-215 голосів)», – повідомив він.

    Важливі новини України — сьогодні це варто знати

    Нагадаємо, торік у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт про декриміналізацію порнографії. Як тоді повідомлялось, його ініціаторами виступили 25 депутатів.

    Пізніше, у травні цього року, Ярослав Железняк повідомив, що законопроєкт про декриміналізацію порнографії вже підготували, документ підтримали громадські організації та деякі державні органи. Втім, запровадити його не вдається через відсутність політичної волі.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *