Ракетна атака на Київ: що кажуть у КМВА про наслідки

Фото: Воїни ППО знищили всі цілі на столицю (Getty Images) Автор: Едуард Ткач

В ніч на 12 червня Росія атакувала Київ дронами та ракетами. Всі ворожі цілі було знищено, руйнувань у столиці не зафіксовано.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram КМВА.

«Внаслідок чергової повітряної атаки на Київ, руйнувань у столиці не зафіксовано. Потерпілих, на щастя, немає», — зазначили у відомстві.

У КМВА розповіли, яким чином ворог намагався атакувати Київ.

«Удар був комбінований, із застосуванням різного типу озброєння. Так противник випустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ці ракети заходили на Київ з південного напрямку кількома хвилями. Практично одночасно з ракетами на столицю з того самого південного напрямку рухалися ворожі ударні БПлА. Під час відбиття цієї атаки противник випустив по столиці, за попередніми даними, ще й балістику», — йдеться в повідомленні.

Повітряна тривога в Києві тривала майже дві години. Інформація про кількість та тип знищених ракет буде повідомлено пізніше у звітах Повітряних сил ЗСУ.

«Ця атака вкотре продемонструвала, що агресор не відмовиться від ракетного терору Києва. І для ефективності своїх ударів рашисти будуть шукати нові і нові комбінації аби пробити нашу протиповітряну оборону. Тож ніколи не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Завжди перебувайте в укриттях під час небезпеки. Бережіть себе та своїх близьких. І вірте в нашу Перемогу», — додав Сергій Попко, начальник КМВА.

Нагадаємо, близько 4-ї години, 12 червня, в Києві пролунали вибухи.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що США передадуть Україні ще одну систему Patriot, щоб посилити протиповітряну оборону країни на тлі російських атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *