Рекрутинг до ЗСУ: у Міноборони розповіли, на які професії є попит

Фото: міністр оборони України Рустем Умєров (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Наталія Юрченко

В Україні відкрили близько два десятки центрів рекрутингу до лав ЗСУ. Попитом користують професії, які більше наближені до цивільного життя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони України Рустема Умєрова під час інтерв’ю.

За словами міністра, рекрутингові центри в Україні були створені, аби мобілізація проходила у більш цивільних умовах.

Умєров зазначив, що в Україні вже відкрили близько 20 центрів рекрутингу до лав Збройних сил України, а в областях будуть з’являтися нові центри. Глава Міноборони додав, що найбільшим попитом користують вакансії, ближчі до цивільного життя.

«Ми ці всі посади віддали компаніям, які займаються людським капіталом, щоб вони разом з нами керували цим процесом більш професійно. На сьогодні водії, механіки, люди, які хочуть використовувати дрони, більш цивільні посади — вони великий попит мають», — сказав Умєров.

Мобілізація в Україні

В Україні від початку повномасштабного вторгнення була оголошена мобілізація, її продовжили щонайменше до 11 серпня 2024 року.

Також в Україні ухвалили новий закон про мобілізації. Він повністю набере чинності 18 травня. Крім того, в Україні започаткували рекрутинг до армії. Головна відмінність від мобілізації полягає у тому, що люди можуть самостійно обрати військову професію чи підрозділ, де хочуть служити.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Сухопутні війська створили рекрутинговий центр. Його першочергове завдання буде відбір та комплектування підрозділів безпілотних систем.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *