Релокований з Луганщини будинок дитини відкрився на Закарпатті

Фото Луганський обласний будинок дитини відсьогодні має свій новий дім на Закарпатті, який розташований у селі Бенедиківці в Мукачівському районі.

Про це у Телеграмі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Важливий день для вихованців Луганського обласного будинку дитини №2. Відсьогодні вони мають власний новий дім на Закарпатті… Нове приміщення розташоване в селі Бенедиківці Мукачівського району», — написав очільник області.

Він зазначив, що разом із головою Луганської ОВА Артемом Лисогором вони привітали вихованців та вихователів дитячого будинку з цією важливою подією.

«Об’єкт пройшов реновацію, підготовлений і відповідає всім вимогам для розміщення, організації й проведення навчально-виховного процесу. За це дякуємо Великолучківській громаді та представникам благодійних організацій «Людина у скруті», Карітас Чеської Республіки в Україні, «Неємія», МОМ в Україні», — написав Микита.

Він пояснив, що цей осередок функціонує задля медико-соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для дітей з інвалідністю від народження до 4 років. Заклад розрахований на 28 маленьких вихованців, нині тут проживають 10 дітлахів. Перевезення ще 15 луганських дітей із Республіки Словенія, куди їх евакуювали після окупації регіону, планується у другому кварталі 2024 року.

«Радію, що маємо можливість допомогти дітям, створюючи умови для їхнього дитинства на мирній території. Це наша місія та один із пріоритетів у діяльності тилового регіону. Так було, є і буде надалі», — наголосив Микита.

Як повідомлялося, на Закарпаття із Донецької області релокують Покровський центр реабілітації осіб з інвалідністю "Милосердя".

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *