Республіканці обговорюють допомогу Україні від США: Джонсон підтвердив «розмови навколо» Закону REPO

Спікер Палати представників США Майк Джонсон. / Фото: Associated Press

Спікер наголосив, що республіканці усвідомлюють роль США у світі, та розуміють "важливість надіслати світові потужний сигнал" про свою підтримку союзників.

Всередині республіканської більшості обговорюється допомога Україні у вигляді позики, так само як і виділення коштів за рахунок арештованих російських активів.

Про це заявив спікер Майк Джонсон під час пресбрифінгу в Конгресі США, передає власний кореспондент «Укрінформу».

«Була розмова навколо того, що ми називаємо Законом REPO, за допомогою якого, як ви всі знаєте, можна було би використати арештовані активи російських олігархів і певним чином оплатити підтримку України. Також обговорювалася концепція позики», — сказав спікер.

За його словами, серед республіканців триває «вдумлива, цілеспрямована робота», а також відбуваються дискусії щодо питання зовнішньої підтримки.

«Ми не можемо дозволити терористам і тиранам йти маршем по земній кулі»,- додав він.

При цьому республіканець звинуватив Білий дім і президента Джо Байдена у слабкості на світовій арені, що, за його словами, є причиною, чому противники США діють у настільки провокаційний спосіб.

«Ми підтримуємо мир шляхом сили. Це один із наших ключових, основоположних принципів. Рональд Рейган говорив про це весь час, і я досі вірю в це, більшість із нас так вірить», — заявив Джонсон.

Він наголосив, що Сполучені Штати повинні продемонструвати силу на світовій арені, і вони це зроблять та виконають свої зобов’язання.

Джонсон також зауважив, що повернеться до питання зовнішньої підтримки, як тільки Конгрес владнає питання з бюджетом на поточний фінансовий рік.

Нагадаємо, спікер Майк Джонсон обіцяв розблокувати допомогу Україні, але підтримка України відрізнятиметься від того, що ухвалив Сенат.

Читайте також:

  • Ще одна країна підтримала чеську ініціативу щодо снарядів: її прем'єрка повідомила втішні новини
  • Затримка допомоги Україні від США: у Пентагоні прокоментували
  • Чого коштує Росії наступ в Україні: гучна заява командувача американської армії

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *