Reuters: На збитому Іл-76 у Судані летів  росіянин, який пов’язаний з торговцем зброєю

На борту збитого 21 жовтня в Судані літака Іл-76 міг бути російський бізнесмен Віктор Гранов, якого пов’язують з торговцем зброєю Віктором Бутом. 

Деталі: Зазначається, що серед уламків знайшли робоче посвідчення, водійські права, видані у Південній Африці, та прострочений паспорт на імʼя 67-річного Віктора Гранова.

За даними видання, у 2005 році правозахисна організація Amnesty International пов’язувала його з діяльністю Віктора Бута, відомого російського торговця зброєю,  якого звільнили в результаті обміну полоненими між Росією і США в 2022 році.

Згідно з доповіддю, Гранов керував двома авіакомпаніями,  які звинувачувалися в порушенні ембарго на постачання зброї до Демократичної Республіки Конго.

ФОТО — TELEGRAM-КАНАЛ ASTRA

Дочка та колишня дружина Гранова відмовилися коментувати ситуацію, а з самим Бутом не вдалося встановити контакт.

Іншим членом екіпажу вважається 33-річний Антон Селіванець, чий російський паспорт також був знайдений на місці катастрофи. У соцмережах є фото, де Селіванець позує на фоні літаків Іл-76 з логотипом Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) в аеропортах Ефіопії. Проте ВПП заявила, що Селіванець не був членом їхнього екіпажу чи підрядником. Його дружина теж не відповіла на запити про коментарі.

Третім підозрюваним членом екіпажу є 61-річний росіянин Олександр Кабанов, якого також ідентифіковали на відео, знайденому серед уламків. Він був колишнім військовослужбовецем повітряно-десантних військ Росії. Кабанов працював у різних країнах Африки, зокрема в Уганді, Судані та Південному Судані.

Передісторія:

  • 21 жовтня у Судані, де триває громадянська війна, збили вантажний літак з ОАЕ, екіпаж якого частково складався з росіян.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *