РФ атакувала Україну десятками дронів та трьома типами ракет. Як відпрацювала ППО

Фото: РФ атакувала Україну десятками дронів та трьома типами ракет 6 квітня (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Російські війська під час атаки по Україні на 6 квітня використали понад 30 дронів-камікадзе та шість ракет різних типів. Майже всі дрони вдалося збити ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

«В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету «Калібр» та 28 ударних БПЛА «Shahed-131/136», — розповів він.

Чим атакувала РФ?

У ніч на 6 квітня, як зазначив генерал, російські окупанти атакували 32 ударними БПЛА типу «Shahed-131/136», які запускали із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ (Росія), а також шістьома ракетами різних типів: трьома зенітними керованими ракетами С-300 із Бєлгородської області, двома крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації з Саратовської області та однією крилатою ракетою «Калібр» з акваторії Чорного моря.

Обстріл України

Увечері 5 квітня росіяни запустили по території України ударні безпілотники. Повітряну тривогу було оголошено у кількох областях.

Після опівночі у Харкові пролунали вибухи. Зафіксовані влучання біля житлової забудови. Також окупанти влучили по магазину у Дергачівській громаді Харківської області. У Шевченківському районі Харкова загинули шестеро людей, ще 10 отримали поранення.

Близько 4:00 6 квітня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу через пуски ракет із Ту-95МС. Вибухи пролунали у Хмельницькій області та у Запоріжжі. У Київській області працювала ППО. Детальніше про наслідки атаки — у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *