Росія активізувала удари балістикою по Одесі: що кажуть у ЗСУ

Наслідки ракетного удару по Одесі 29 квітня. / Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

Тактика росіян, яку вони застосовують щодо Одеси, не нова.

Протягом цього тижня російські війська активніше завдають ударів по Одесі балістичними ракетами. Це є не свідченням того, що ворог змінив тактику. Росіяни використовують доступні їм інструменти.

Про це під час телемарафону повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

З його слів, таку саму тактику армія РФ застосовувала у Миколаєві та в Херсоні. Оскільки ворог має обмежену кількість систем, то у середньому запускає до трьох ракет.

«Морська складова ускладнена у використанні російськими окупантами на Південному напрямку. Тому вони вдаються до використання інших систем озброєння. Це ті ж самі системи «Іскандер», «Бал», «Бастіон»- наголосив він.

Плетенчук підтвердив і те, що окупанти раніше також застосовували балістичні ракети з касетною бойовою частиною — як по Одесі. Втім, в інших локаціях — не настільки людних. 

«Росіяни застосовували подібні боєприпаси й раніше, просто на менш доступних локаціях. Цей випадок винятковий тим, що це сталося в людній локації, це публічне місце. Відповідно, усім абсолютно зрозуміло, що жодних військових об’єктів там і близько навіть не було. Новизна тут тільки в тому, по якій саме території було завдано удару», — наголошує представник ЗСУ. 

Нагадаємо, 29 квітня окупанти завдали удару по Одесі балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом. Росіяни вдарили по набережній міста, свідомо намагаючись вбити якнайбільше людей, переконаний генпрокурор Андрій Костін.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *