Росіяни атакують Україну «Шахедами». В низці областей оголошено тривогу

Фото: росіяни атакують Україну дронами типу Shahed (фото з відкритих джерел) Автор: Валерій Савицький

Російські військові запустили по Україні безпілотники типу Shahed. В низці південних і центральних областей оголошено повітряну тривогу. Дрони з півдня підлітають до Черкаської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Першу хвилю дронів війська агресора запустили близько 23:00 у вівторок, 2 квітня. Безпілотники рухалися з тимчасово окупованих районів Запорізької області у північно-західному напрямку.

Згодом одна група БпЛА рухалася у західному напрямку на межі Запорізької та Дніпропетровської областей, а інша направилася з Дніпропетровської у напрямку Харківської області.

Близько 0:24 росіяни запустили нову групу дронів з Херсонської у напрямку Миколаївської області. БпЛА рухаються у напрямку Кіровоградської області.

Пізніше безпілотники рухалися у північно-західному напрямку вбік Полтавської та Кіровоградської областей. Також БпЛА помічені у Миколаївській області, рухаються в напрямку Кіровоградської області.

О 1:23 Повітряні сили повідомили, що безпілотники рухаються з Кіровоградської та Полтавської областей у напрямку Черкаської області.

Станом на 2:00, мапа повітряних тривог виглядає так:


Росіяни атакують Україну "Шахедами". В низці областей оголошено тривогу

Обстріли України

В ніч на 2 квітня, росіяни запустили 10 ударних БпЛА типу Shahed із кримського мису Чауда. Під час атаки один із дронів пошкодив об‘єкт енергетики у Кіровоградській області. Крім того, було пошкоджено підстанцію та високовольтну лінію «Укренерго».

Вдень 2 квітня росіяни вдарили керованою авіаційною ракетою по Дніпру. Внаслідок обстрілу постраждали цивільні особи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *