Росіяни атакували Харків: у місті перебої зі світлом і зупинилось метро, є жертва

Фото: Харків обстріляли 23 червня (t.me/dsns_telegram) Автор: Наталія Кава

Російська Федерація вдень неділі, 23 червня, завдала чергового удару по місту Харків. Росіяни використали керовані авіабомби. Вже відомо про загиблих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram мера Харкова Ігоря Терехова та Telegram голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«У Харкові вибухи. Місто під обстрілом КАБів. Будьте обережні», — написав Терехов.

Детально про те, що це за бомби та як Росія використовує їх — читайте у матеріалі РБК-Україна.

Пізніше Терехов повідомив, що авіаудар прийшовся по приватному сектору міста.

«Один з ударів прийшовся по приватному сектору міста. Маємо інформацію про загиблих», — повідомив він.

За даними Терехова, влучання було в двох районах. Це Шевченківській та Холодногірський райони. Вже відомо про загиблих, але інформація уточнюється.

«Крім цього, хочу сказати, що на жаль немає енергопостачання в половині міста. Зупинилось метро, наземний електротранспорт. Зараз працюємо над тим, щоб випустити на маршрути автобуси», — розповів Терехов в ефірі національного телемарафону.

Що відомо про поранених та жертв

За даними Терехова, станом на було 15:35 відомо про одного загиблого та чотирьох поранених — їм надається медична допомога.

А вже станом на 15:55 стало відомо, що було влучання у двох района. Є один загиблий і пʼятеро постраждалих внаслідок потрапляння КАБа у приватний житловий будинок.

Ще троє постраждалих в іншому районі міста — там удар по дитячому навчальному закладу.

За останніми даними (станом на 16:45), в результаті удару загалом постраждали 10 людей. Серед постраждалих дві дитини 15 та 16 років.

Пізніше з’ясувалося, що постраждалих вже 11.

Перебої зі світлом

Також відомо, що після авіаудару у місті почались перебої з електропостачання. У Харкові зупинилось метро.

«Тимчасово призупинено рух поїздів лініями метрополітену. Усі станції наразі працюють виключно в режимі укриття. Про відновлення руху буде повідомлено додатково», — повідомили у Telegram-каналі «Харківського метрополітену».

Зазначимо, що в Україні суворо заборонено знімати та публікувати роботу ППО й наслідки ракетних ударів. Крім того, мешканців областей, де оголошено тривогу, просять зберігати спокій і у разі загрози пройти в укриття.

Обстріли Харкова

Нагадаємо, вчора російські війська знову масовано обстріляли Харків використавши чотири КАБи.Місце удару припало на житлову забудову.

Пізніше повідомлялось, що в результаті удару двоє людей загинули, ще 53 поранені. У лікарні перебувають понад 40 людей після цього обстрілу, деякі з них – у тяжкому стані.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *