Росіяни хочуть вивезти з окупованих територій до РФ десятки тисяч українських дітей – ISW

фото: Pixabay

Російська влада готується активізувати депортацію українських дітей до Росії впродовж літа, посилюючи ще один компонент російської кампанії геноциду в Україні.

Деталі: Голова так званої Луганської народної республіки Леонід Пасічник заявив 27 травня, що регіони РФ «приймуть» понад 12 000 дітей з окупованої Луганської області протягом 2024 року.

А російська програма «Корисні канікули» профінансує поїздку для 40 000 дітей з окупованої України, які «відвідають» Росію для участі в літніх таборах та освітніх заходах.

Пасічник також повідомив, що літні дитячі табори в окупованому Криму та на території Росії готуються «прийняти» понад 600 дітей з окупованої України протягом літа, включаючи літній табір «Океан» у Владивостоці, Приморський край (який знаходиться ближче до Аляски, ніж до України). 

Окупаційне Міністерство праці Херсонської області також оголосило, що діти з окупованої Херсонської області поїдуть до табору «Океан» для участі в «освітній, спортивній та культурній програмі». 

Окупаційний сенатор Херсонської області Андрій Алєксєєнко повідомив 27 травня, що 575 дітей з окупованої Херсонської області відвідають тритижневі літні табори в окупованому Криму та російській республіці Адигея.

Міністерство освіти і науки «ЛНР» повідомило, що невстановлена кількість підлітків з окупованої Луганської області відвідає військово-патріотичний спортивний табір у таборі «Авангард» у Волгоградській області Росії і пройде підготовку з військово-інженерної справи, тактики, пожежної справи, парашутного спорту, зв’язку, основ національної безпеки, експлуатації безпілотників і тактичної медицини.

Незважаючи на зусилля Росії представити літні табори для українських дітей як тимчасові рекреаційні та освітні заходи, вони є фундаментальною складовою російської кампанії з депортації українців, включаючи дітей, до Росії. 

Насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу є визнаним актом геноциду, і тому багатогранні схеми Росії з депортації українських дітей до Росії можуть бути класифіковані як геноцидні акти. 

Українські діти, які були депортовані до Росії на такі «канікули» чи «літні табори», стикаються з програмами русифікації, спрямованими на ізоляцію від своїх українських родин, мови, культури та історії. 

Російська влада, ймовірно, посилюватиме депортацію протягом усього літа під виглядом літніх канікул, але ці програми є актами геноциду проти українського народу, незважаючи на зусилля Росії замаскувати їх під тимчасові та позитивні освітні можливості.

Нагадаємо:

  • Днями в Україну з допомогою Катару повернули ще 13 дітей.
  • Також нещодавно на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 17-річного хлопця з тимчасово окупованої Запорізької області.
  • 27 травня на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 11-річного хлопчика, який понад два роки перебував на тимчасово окупованій території Донецької області.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *