Росіяни обстріляли Нікопольський район снарядами з флешетами

Російська армія вчора обстріляла Нікопольський район вчора з флешетами, що містять близько семи-дев'яти тисяч (залежно від калібру) маленьких, гострих стріл здатних завдавати важких поранень і вбивати людей.

Про це в Телеграмі повідомив очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

"Вчора росіяни обстріляли населений пункт Марганецької громади зі ствольної артилерії. Чимало снарядів потрапили в навчальний заклад. Це не перший подібний обстріл — Іллінка та Добра Надія майже щодня потерпають від збройної агресії. На жаль, школа отримала суттєві руйнування, на щастя, люди не постраждали", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для обстрілу окупанти застосували зокрема боєприпаси з флешетами. Йдеться про артилерійські снаряди, які містять близько семи-дев'яти тисяч (в залежності від калібру) маленьких, гострих елементів, здатних завдавати важких поранень і вбивати людей.

"Ще раз — обстрілюючи населений пункт, де проживають цивільні мешканці окупанти застосували боєприпаси, розраховані на максимальне ураження саме людей. Це не перше застосування флешет — за два роки обстрілів мешканці майже всіх прибережних населених пунктів знаходили подібні дротики на вулицях, в парканах, дахах та автомобілях", — додав Євтушенко.

Раніше Укрінформ повідомляв, що росіяни протягом дня, 18 липня, двічі атакували Нікопольщину дронами-камікадзе, понад пів десятка разів гатили з важкої артилерії.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *