Росіяни завдали сім авіаударів по Харкову: 20 поранених, серед них троє дітей

Фото Росіяни завдали сім авіаударів по Харкову, кількість постраждалих вже сягла 20 осіб, серед них троє дітей.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Під час наземних боїв на Харківському напрямку ворог не полишає спроб також і тероризувати цивільне населення обласного центру. Сьогодні противник посеред білого дня завдав 7 авіаударів по житловому сектору Харкова", — йдеться у повідомленні.

За даними обласної прокуратури, через ворожі атаки на житлові квартали постраждали 20 мирних жителів, серед них троє дітей.

"14 травня близько 16:10 російські військові завдали удари з авіації по Шевченківському району м. Харкова. 20 людей зазнали поранень та гострої реакції на стрес. Серед них 6 чоловіків, 11 жінок та троє дітей — двоє дівчат 12 і 8 років, а також 12-річний хлопчик", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один з авіаційних боєприпасів влучив у багатоповерхівку. Інше влучання — у гаражі поблизу іншого багатоповерхового житлового будинку. Відбулось загоряння щонайменше 15 гаражів.

Пошкоджено цивільні автомобілі та гаражі, щонайменше 20 житлових та нежитлових будівель, серед яких торговий центр, навчальний заклад, магазини тощо. Вибито вікна на вході однієї зі станцій метро, додали у відомстві.

Попередньо відомо, що російська армія вдарила по місту УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном наголосив, що Україні необхідні два ЗРК Patriot для захисту Харківщини.

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *