Російському військовому заочно повідомили про підозру за розстріл автомобіля у Гостомелі

Фото Російському військовому заочно повідомили про підозру за розстріл цивільного автомобіля у Гостомелі Київської області у лютому 2022 року,

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Російському військовому заочно повідомили про підозру за розстріл автомобіля у Гостомелі

Фото: Київська облпрокуратура

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури ідентифікували та заочно повідомили про підозру бійцю-снайперу спецпідрозділу “Заслон” військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у лютому 2022 року в тимчасово захопленому Гостомелі підозрюваний спільно зі співслужбовцями відкрив вогонь на ураження по автомобілю, який рухався в бік Бучі.

Водій отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватися.

Російському військовому заочно повідомили про підозру за розстріл автомобіля у Гостомелі

Фото: Київська облпрокуратура

Наказ на вбивство цивільного населення та розстріл усіх без винятку автомобілів, які проїжджали повз бойові позиції по вулиці Шевченка та вулиці Свято-Покровській, загарбники отримали від свого командира.

Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях у Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбиті 11 громадян, а 15 поранені.

Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно офіцера Нацгвардії РФ, який разом з підозрюваним брав участь у тимчасовому захопленні Київщини та розстрілі цього автомобіля у Гостомелі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні військовослужбовцю 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади Збройних сил РФ заочно повідомили про підозру у катуванні жителя Димера Київської області під час тимчасового захоплення селища росіянами.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *