Розслідування замаху на Трампа буде «швидким та ретельним» – Байден

Джо Байден, фото: Getty Images

Президент США Джо Байден вдруге засудив замах на колишнього президента Дональда Трампа й оголосив низку заходів із розслідування нападу та зміцнення безпеки.

Пряма мова: «В Америці немає місця такому роду насильства, або, чесно кажучи, будь-якому насильству. Спроба вбивства суперечить всьому, за що ми виступаємо як країна. Всьому… Єдність – найбільш невловима ціль, але ніщо не є настільки важливим зараз, як єдність».

Деталі: У своєму другому зверненні до країни після суботнього замаху на Трампа американський президент оголосив низку заходів із розслідування нападу та зміцнення безпеки:

Байден наказав провести незалежний огляд заходів безпеки на події в суботу. Результати розслідування будуть оприлюднені, оголосив президент США.

  • Служба безпеки США, за вказівкою президента, проведе огляд заходів безпеки перед з’їздом Республіканської партії в Мілуокі. Дональд Трамп повідомив у соцмережах, що прямує до Мілуокі в неділю. Очікується, що з’їзд затвердить його кандидатом від партії на президентських виборах.
  • Колишній президент Трамп продовжить мати доступ до всіх можливостей безпеки. «Я постійно вказую Секретній службі надавати йому всі ресурси, спроможності та захист, необхідні для забезпечення його безпеки на постійній основі», – сказав президент у зверненні.
  • Байден закликав американців не робити поспішних висновків про політичну приналежність нападника, а дати ФБР час повністю розслідувати інцидент. Він підкреслив, що розслідування буде «швидким та ретельним».

У нас «ще немає інформації про мотивацію стрільця», але «ми знаємо, хто він», додав президент.

За повідомленням Служби безпеки, напад скоїв 20-річний місцевий мешканець Меттью Крукс. Служба безпеки застрелила нападника на місці.

Що передувало: Байден засудив стрілянину під час виступу Трампа, додавши, що «в Америці немає місця такому насильству».

Передісторія:

  • Під час виступу Трампа в Пенсильванії пролунали звуки пострілів. Трампа евакуювали зі сцени.
  • Трамп повідомив, що під час стрілянини в Пенсильванії дістав поранення вуха.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *