Розвідка Британії: Росія задіяла «африканські ресурси» при наступі на Вовчанськ

Фото: Getty Images

Британська розвідка заявила, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки, йдеться про «Африканський корпус», у складі якого – колишні вагнерівці.

Деталі: Протягом останнього тижня, згідно з оглядом, Росія розгорнула підрозділи «Африканського корпусу» Міноборони РФ разом з регулярними російськими військами та підрозділами «Шторм-Z» під час наступу на Вовчанськ.

«Африканський корпус» Міноборони РФ, створений у грудні 2023 року, складається з понад 2 тисяч солдатів і офіцерів регулярних військ, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили в групі Вагнера. Підрозділи «Африканського корпусу», найімовірніше, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо і Нігері», — йдеться в огляді.

Міністерство оборони Росії майже напевно передислокувало загони з «Африканського корпусу» до українського кордону протягом квітня 2024 року в рамках підготовки до цього наступу. Дуже ймовірно, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки, заявили у британському Міноборони.

Передісторія:

  • Напередодні британська розвідка висловила впевненість у знищенні російського корвета «Циклон», носія крилатих ракет «Калібр», внаслідок українського удару по порту окупованого Севастополя 19 травня.
  • Ще раніше розвідка Британії розповіла про зростання економіки України завдяки експорту Чорним морем.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *