Румунія – Україна: анонс матчу Євро-2024

Фото: Михайло Мудрик борознитиме лівий фланг атаки «синьо-жовтих» (facebook.com/uafukraine) Автор: Антон Федорців

Національна команда України зустрінеться зі збірною Румунії на груповому етапі чемпіонату Європи 2024 року.

Останні новини та короткий анонс поєдинку – в матеріалі РБК-Україна.

Румунія – Україна

17 червня, 16:00, Мюнхен, «Фусбаль Арена Мюнхен», трансляція на «Суспільне» (регіональні канали) та MEGOGO

Цей день настав. Команда Сергія Реброва розпочне Євро-2024 протистоянням із «триколірними». Експерти заздалегідь підготували ґрунт для боротьби обох збірних за другу путівку в плей-офф від квартету E після Бельгії. Отже, поєдинок матиме неабияке турнірне значення.

Збірній України вдалося уникнути значних втрат перед стартом турніру. На чемпіонат Європи тренерський штаб зміг узяти всіх найсильніших, а проблеми зі здоров’ям за час підготовки наздогнали Віталія Миколенка. Оборонець ліверпульського «Евертона» пропустить мінімум матч проти Румунії. Утім, глибина складу дозволить безболісно замінити легіонера.


Румунія – Україна: анонс матчу Євро-2024

Найімовірніше, позиція ліворуч в обороні відійде Олександру Зінченку. Після змазаної кінцівки сезону в лондонському «Арсеналі» він пережив дежавю в таборі національної команди. Донедавна український «канонір» був безумовним виконавцем основи збірної України, але в серії спарингів програв конкуренцію Миколі Шапаренку.

На решті ж позицій вболівальники навряд дочекаються кадрових сюрпризів. Так, Анатолій Трубін і Роман Яремчук класно проявили себе по різні боки поля, але витіснити Андрія Луніна та Артема Довбика з лінії воріт і центру нападу відповідно вкрай складно. Роллю джокера принаймні на старті Євро-2024 задовольниться і капітан команди Андрій Ярмоленко.

Гучних імен у складі цьогорічного призову збірної Румунії небагато. Та й список клубів виконавців «триколірних» уяву не бентежить. Однак, якісних футболістів якраз удосталь, щоб виглядати цілком конкурентними на рівні чемпіонату Європи. Той же конструктор румунських атак Разван Марін відіграв провідну роль у порятунку італійського «Емполі» від вильоту зі Серії А, поки українець Віктор Коваленко там «зав’яв» у резерві.


Румунія – Україна: анонс матчу Євро-2024

Орієнтовні склади на матч Румунія – Україна

Румунія: Молдован – Бурке, Дрегушин, Рус, Банку – М. Марін, Р. Марін – Станчу, Ман, Дрегуш – Міхейле

Україна: Лунін – Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко – Степаненко – Циганков, Шапаренко, Судаков, Мудрик – Довбик

Прогноз РБК-Україна Sport – 0:1

Нове покоління збірної України приїхало до Німеччини з амбіціями вийти в плей-офф. Для реалізації високих сподівань потрібно бути сильнішими за конкурентів упродовж усього групового етапу. Перший матч задасть тон усьому турніру для «синьо-жовтих». Вочевидь, підопічні Реброва підійдуть до протистояння прагматично. Вони не летітимуть стрімголов уперед, але методично шукатимуть слабкі місця в небезгрішній обороні Румунії. У цьому підході головне – не проґавити випад суперника.

До слова, раніше підготували прев’ю групи E Євро-2024 зі збірними Бельгії, Словаччини, Румунії та України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *