Садибу Зеленських знесли попри її арешт – прокуратура

фото: прокуратура

Після знесення історичної будівлі Садиби Зеленських прокуратура відкрила справу за статтею «знищення майна, на яке накладено арешт», а також «самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці».

Деталі: За даними прокуратури, на цю будівлю в січні 2024 року в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини, був накладений арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження.

Прокурори клопотали про арешт, оскільки, згідно з Генпланом Києва, вказана земельна ділянка входить до меж історичного ареалу міста.

На проведення будівельних робіт потрібно погодження Міністерства культури та інформаційної політики України, якого не було. Відтак, у зв’язку з арештом будівлі, усі роботи мали бути зупинені.

Дослівно: «Однак 19 липня, попри арешт, невстановлені особи в порушення обмежувальних вимог із застосуванням важкої будівельної техніки зруйнували будинок по вул. Кониського, 22.

На даний час встановлене місце знаходження техніки, яка була задіяна під час знесення будівлі. До суду подано клопотання про її арешт».

Нагадаємо: У центрі Києва на вулиці Кониського у п’ятницю незаконно знесли Садибу Зеленських – історичну будівлю, збудовану в 1890 році.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *