Самопроголошеного «голову» громади з Київщини посадили на дев’ять років за співпрацю з окупантами

У Київській області до дев’яти років позбавлення волі засудили самопроголошеного “голову” Димерської ОТГ, який під час тимчасової окупації співпрацював із загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори у суді довели, що чоловік після тимчасового захоплення селища Димер Вишгородського району добровільно погодився на пропозицію військових РФ щодо співпраці. Він допомагав їм орієнтуватися на місцевості.

Самопроголошеного «голову» громади з Київщини посадили на дев’ять років за співпрацю з окупантами

На початку березня 2022 року загарбники примусово зібрали місцевих жителів. Під час виступу перед громадянами фігурант повідомив, що відтепер він є новообраним «головою» Димерської ОТГ.

«Він надав інтерв’ю російському медіа, в якому зазначив лояльність загарбників та необхідність співпраці з ними. В адміністративній будівлі селищної ради здійснював прийом громадян, роздавав жителям населеного пункту газети з пропагандою збройної агресії РФ проти України та «гуманітарну допомогу», що надходила з території країни-агресора. Гауляйтер підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади», — йдеться в повідомленні.

Крім того, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів.

Суд визнав обвинуваченого винним у колабораційній діяльності та несанкціонованому поширенні інформації про Збройні сили України в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 111-1, ст. 114-2 КК).

Злочинця засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено 15 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та організаціях, що надають публічні послуги.

Як повідомляв Укрінформ, у березні суд призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна жителю Київщини, який погодився очолити Димерський комбінат комунальних підприємств під час тимчасового захоплення регіону російськими загарбниками.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *