СБУ оголосила підозру проросійському агітатору з Вінниччини

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Вінницької області, який підтримував дії окупантів і заперечував їхні воєнні злочини.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, 41-річний безробітний житель Тульчинського району через популярний месенджер розсилав своїм знайомим дописи, в яких заперечував збройну агресію РФ проти України та героїзував російських військовослужбовців. Він також намагався дискредитувати українських захисників.

СБУ оголосила підозру проросійському агітатору з Вінниччини

«Агітатор намагався «відбілити» воєнні злочини загарбників навіть перед власними родичами. Зокрема, називав «провокацією» озброєний спротив мешканців Бородянки, які ціною власних життів намагались зупинити ворога. Він називав себе одним із «воїнів армії ждунів Росії», а країну-агресора — не інакше як «старшим братом», — зазначають у СБУ.

Експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності зловмисника проти держави.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Як повідомлялося, на Вінниччині судитимуть жителя Гайсинського району за поширення матеріалів, у яких виправдовується російська агресія.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *