СБУ розкрила схему мільйонних оборудок із нерухомістю на чолі з депутатом Одеської міськради

Фото В Одесі СБУ викрила організовану групу на мільйонних оборудках із нерухомістю. Її очолював депутат, який був членом постійної комісії Одеської міськради з комунальної власності.

Про повідомляє Управління СБУ в Одеській області в Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними слідства, депутат залучив до оборудки знайомого адвоката та виконавців із кола довірених осіб.

Спільники підшукували приміщення в будинках — памʼятках архітектури в центрі Одеси, орендували їх через підконтрольні громадські організації та підприємства, а потім викупали на неконкурентній основі. Після чого, за допомогою державних реєстраторів, збільшували площу вже викуплених приміщень на підставі підроблених документів технічної інвентаризації та реєстрували право власності на підставних осіб. Частину незаконно отриманих у власність нежитлових приміщень переобладнали у житлові квартири та продавали. Лише від продажу одного обʼєкта ділки отримали понад 10 млн грн «прибутку».

СБУ розкрила схему мільйонних оборудок із нерухомістю на чолі з депутатом Одеської міськради

У такий спосіб зловмисники заволоділи трьома об’єктами нерухомості в середмісті Одеси.

«За попередніми висновками експертів, унаслідок цих оборудок Одеській територіальній громаді завдано збитків на понад 10 млн грн. Наразі депутату Одеської міської ради та трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру за фактами фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння комунальним майном та легалізації (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України)», — повідомляють в СБУ.

СБУ розкрила схему мільйонних оборудок із нерухомістю на чолі з депутатом Одеської міськради

Зазначається, що співорганізатора та двох виконавців взяли під варту. Стосовно депутата-організатора вирішується питання про оголошення у міжнародний розшук та надання судом дозволу на його затримання.

Як повідомляв Укрінформ, двох ексдепутатів Одеської облради підозрюють у привласненні 32 барж Дунайського пароплавства.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *