СБУ викрила ще п’ятьох російських диверсантів, які вчиняли підпали на Київщині та в Одесі

Відео Правоохоронці затримали ще п’ятьох ворожих поплічників, котрі на замовлення російських спецслужб підпалювали військові автомобілі й об’єкти Укрзалізниці у Київській області та в Одесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Встановлено, що фігурантів завербували через телеграм-канали, де ті шукали легкого заробітку. Обіцяних коштів вони так і не дочекалися.

СБУ викрила ще п'ятьох російських диверсантів, які вчиняли підпали на Київщині та в Одесі

Зокрема, у Київській області СБУ спільно з Національною поліцією затримали двох зловмисників, які підпалили релейну шафу Укрзалізниці.

Один із затриманих виявився рецидивістом з Луганської області. Раніше він відбував покарання за наркоторгівлю й хуліганство. До підривної діяльності на користь Росії зловмисник залучив 16-річного спільника – студента технічного училища.

СБУ викрила ще п'ятьох російських диверсантів, які вчиняли підпали на Київщині та в Одесі

Фігуранти готувалися продовжити серію підпалів на залізничних об`єктах, щоб порушити логістику Сил оборони.

В Одесі по гарячих слідах затримали трьох місцевих жителів, які підпалили військовий мікроавтобус та сигнальне обладнання на залізничній колії в районі міста. На момент затримання фігуранти готувалися до вчинення наступного підпалу.

Усі п'ятеро отримали підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Злочинні дії двох одеських паліїв додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ –перешкоджання законній діяльності Збройних сил України й інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, двох жителів Білої Церкви Київської області викрили у замовному підпалі автомобіля, який належав військовослужбовцеві ЗСУ.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *