СБУ затримала чоловіка та жінку, які підпалювали військові автівки на Київщині

Фото, відео Служба безпеки України і Нацполіція затримали чоловіка та жінку, які на замовлення росіян підпалювали автомобілі Сил оборони у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Фігурантами є 25-річний житель Черкаської області та його 20-річна співмешканка, які шукали в інтернеті швидкого заробітку.

Встановлено, що на початку липня на затриманих вийшов представник РФ, який запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів Збройних сил України.

Комунікація з російським куратором відбувалася в анонімному чаті популярного месенджера.

Для виконання ворожого завдання зловмисники прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто. Виявивши три потенційні цілі, вони сфотографували їх і відправили «на погодження» своєму куратору.

СБУ затримала чоловіка та жінку, які підпалювали військові автівки на Київщині

Після команди останнього пара прибула у визначений час на потрібні локації, де протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три автомобілі, а саме: службовий мінівен ЗСУ, мікроавтобус і позашляховик, завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони. На місці злочину фігуранти фільмували загоряння автотранспорту для подальшої передачі «звіту» своєму куратору.

Правоохоронці затримали обох зловмисників «по гарячих слідах». У затриманих вилучили запалювальну суміш і мобільні телефони, через які ті отримували інструкції від загарбників.

Обом затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України –перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

У Національні поліції зі свого боку уточнили, що згаданий злочин стався уночі 29 липня. Тоді близько 01:40 правоохоронці отримали повідомлення, що на одній із вулиць у селі Петропавлівська Борщагівка Київської області горить автомобіль. Зʼясовано було, що зловмисники підпалили Volkswagen військовослужбовця.

Близько 04:20 у тому ж селі сталося загоряння ще двох автомобілів Mercedes і Volvo, які належали волонтерській організації.

СБУ затримала чоловіка та жінку, які підпалювали військові автівки на Київщині

СБУ затримала чоловіка та жінку, які підпалювали військові автівки на Київщині

Паліями виявилися місцеві жителі – уродженці Черкаської області. Обіцяної суми за скоєний злочин вони не отримали. Куратор переслав зловмисникам лише частину, решту пообіцяв заплатити пізніше.

Згідно з даними Нацполіції, відео, де зафіксований підпал військових автівок, росіяни на сьогодні використовують для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України.

Як повідомляв Укрінформ, поліцейські затримали 18-річного хлопця, який погодився на пропозицію незнайомця за гроші спалити автомобіль військовослужбовця у Харкові.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *