СБУ затримала колаборанта, який «відрізав» у Куп’янську інтернет й українське ТБ

Правоохоронці затримали колишнього працівника телекомунікаційної компанії міста Куп’янськ Харківської області за співпрацю з російськими загарбниками на початку повномасштабної війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Встановлено, що після тимчасового захоплення Куп’янська військами РФ чоловік підтримав загарбників. За це навесні 2022 року вони призначили його «технічним директором» місцевого телепровайдера.

СБУ затримала колаборанта, який «відрізав» у Куп'янську інтернет й українське ТБ

Фігурант одразу розпорядився «відрізати» абонентів від трансляції українських телеканалів й інтернет-послуг. Натомість він «під’єднав» більшу частину міста та прилеглих селищ до телевізійних ефірів російського телебачення. Таким чином загарбники використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед жителів громади.

Після визволення Куп’янська зловмисник виїхав до Харкова. Там він намагався уникнути правосуддя, постійно змінюючи адреси орендованих квартир.

Співробітники СБУ розшукали зловмисника та спільно з Національною поліцією затримали його за місцем тимчасового проживання в Харкові.

Також правоохоронці встановили особу спільника затриманого. Ним виявився ще один житель Куп’янська. Під час тимчасового захоплення міста цей чоловік влаштувався «фінансовим директором» телепровайдера. Напередодні визволення громади він втік разом із російськими військами на тимчасово захоплену частину сходу України.

Затриманому фігуранту оголошена підозра за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років ув'язнення.

За тією ж статтею кваліфіковані злочинні дії спільника, який переховується на тимчасово захоплених Росією територіях.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього голову Старого Салтова Харківської області засудили за колабораціонізм на три роки.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *