СБУ затримала колаборантку, яка агітувала жителів Херсонщини «приєднатися» до Росії

Служба безпеки України затримала жительку Бериславського району Херсонської області, викриту в причетності до організації російського псевдореферендуму восени 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що після захоплення Бериславського району російськими військами жінка підтримала загарбників та запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

СБУ затримала колаборантку, яка агітувала жителів Херсонщини «приєднатися» до Росії

Росіяни призначили зловмисницю до загарбницького «виборчкому» в Борозенській громаді, де вона займалася підготовкою до фейкового плебісциту щодо «приєднання» регіону до складу РФ.

Фігурантка готувала списки місцевих жителів, а потім обходила двори й агітувала людей «проголосувати» на користь Кремля.

Під час «рейдів» колаборантка носила із собою бюлетені та з погрозами закликала односельчан ставити там потрібні загарбникам відмітки. У разі відмови давала зрозуміти, що наступного разу прийде в супроводі озброєних російських військових.

Після визволення правобережної частини Херсонської області зловмисниця тривалий час переховувалася від правосуддя, однак зрештою була викрита та затримана співробітниками СБУ.

Слідчі оголосили жінці підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

На цей час підозрювана перебуває під вартою. Їй загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заочно оголосила підозру в колабораціонізмі та запереченні російської збройної агресії іподиякону так званої «Херсонської єпархії РПЦ» Назару Шкілю.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *