СБУ затримала три групи агентів РФ, які влаштовували підпали

Фото Правоохоронці викрили ще три групи завербованих російськими спецслужбами громадян, котрі підпалювали службові автомобілі та приватні помешкання військовослужбовців на території Дніпропетровської й Закарпатської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Встановлено, що завербували фігурантів дистанційно. Усі вони шукали «легких грошей» у телеграм-каналах.

СБУ затримала три групи агентів РФ, які влаштовували підпали

За вказівкою російських спецслужб зловмисники спочатку розвідували локації потенційних цілей, після чого вчиняли підпали та фіксували їх на камери власних телефонів.

СБУ затримала три групи агентів РФ, які влаштовували підпали

СБУ спільно з Національною поліцією затримали паліїв у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

СБУ затримала три групи агентів РФ, які влаштовували підпали

Зокрема, у столиці затримані двоє місцевих жителів, котрі організували серію підпалів автомобілів, які належать співробітникам територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Закарпатській області.

СБУ затримала три групи агентів РФ, які влаштовували підпали

Одним з організаторів злочину виявився київський рецидивіст, котрий раніше відбував покарання за наркоторгівлю. Саме він отримав від росіян «замовлення» на знищення військового транспорту Збройних сил України в західному регіоні.

Разом зі спільником зловмисник залучив кількох жителів Ужгорода та Мукачева. Останні й мали підпалити автомобілі українських захисників. Також вони отримали завдання облити легкозаймистою сумішшю та підпалити вхідні двері квартири українського військового із Закарпаття.

У Дніпрі правоохоронці затримали трьох чоловіків, котрі спалили на території міста п’ять автомобілів ЗСУ.

У Кривому Розі затримані двоє ворожих поплічників, котрі намагалися спалити службовий мікроавтобус, який військові перегнали до міста після виконання бойових завдань на передовій.

Усіх зловмисників правоохоронці затримали по «гарячих слідах» та відповідно до вчинених злочинів оголосили їм підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 114-1 – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань;

ч. 2 ст. 194 – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом.

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві минулого тижня поліція викрила трьох підлітків, які на замовлення російських спецслужб підпалювали військові автомобілі.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *