Секретне налаштування, яке прискорить ваш роутер до максимуму: перевірте самі

Як прискорити вай фай роутер: потрібно змінити всього одне налаштування / фото Нейромережа

Якщо швидкість роботи вашого домашнього Wi-Fi здається недостатньою, справа може бути не лише в роутері. На якість сигналу впливає багато різних факторів. Наприклад, «сусідство» роутера з іншими девайсами або той факт, що ви забуваєте перезавантажувати його час від часу.

Ще одним «винуватцем» поганої швидкості з’єднання може бути сусідський Wi-Fi, через що відбувається завантаженість використовуваного каналу зв’язку. Така проблема, як правило, спостерігається в багатоквартирних будинках, де встановлено велику кількість роутерів.

Як діяти:

  • відкрити налаштування роутера, зайшовши на особисту спеціальну адресу в браузері (192.168.0.1 або 192.168.1.1);
  • змінити налаштування каналу в розділі «Бездротовий режим», переключившись на 10, 11 або 12 канал;
  • зберегти зміни і перезавантажити роутер.
  • Відео дня

    Секретне налаштування, яке прискорить ваш роутер до максимуму: перевірте самі

    Чому потрібно змінювати канали саме на 10, 11 або 12?

    Річ у тім, що більшість сусідів за замовчуванням використовують канали з 1 по 9. Наше завдання – уникнути або мінімізувати перетин сигналів. У сучасних роутерах уже є функція автоматичного вибору оптимального каналу, а ось у старих пристроях її може не бути.

    Перевірити завантаженість каналів можна за допомогою спеціальних програм на кшталт Wi-Fi Analyzer – її можна завантажити безкоштовно з магазину Windows. Після встановлення програми перейдіть у розділ «Аналіз», де відображаються всі підключені роутери.

    Секретне налаштування, яке прискорить ваш роутер до максимуму: перевірте самі

    Якщо вам цікаві інші корисні лайфхаки, УНІАН ділився секретним налаштуванням, що дасть змогу прискорити будь-який смартфон Android. Завантажувати якісь додатки або витрачати години на вивчення керівництва користувача не доведеться.

    Також розповідали про секретну функцію iPhone, яка допоможе швидше заснути. Вона встановлена на кожному телефоні Apple з iOS 15 і новіше.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *