Шахрая, який виманив у жителів Тернопільщини понад ₴1 мільйон, засудили до 9 років ув’язнення

Мешканця Львівщини засудили до 9 років ув’язнення за шахрайство, через яке 9 жителів Тернопільщини втратили понад мільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільським міськрайонним судом засуджено до 9 років позбавлення волі жителя сусідньої області, який за змовою з 2 учасниками організованої групи шахрайським способом заволодів грошовими коштами та майном потерпілих осіб похилого віку (ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч. 1 ст. 353 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Прокурор довів у суді, що засуджений разом із двома спільниками із Львівщини упродовж 2019-2020 років приїжджали в Тернопіль, телефонували вночі до потерпілих, представляючись працівниками поліції. Під час телефонної розмови, використовуючи ефект несподіванки, вони повідомляли про вчинення їх родичами ДТП. Надалі шахраї пропонували швидко передати їм певну суму за непритягнення до кримінальної відповідальності родичів.

Потерпілі, здебільшого люди похилого віку, були впевненими, що ті, хто їм телефонували, дійсно були працівниками правоохоронних органів й передавали їм гроші. В суді підтверджено 9 фактів злочинної діяльності організованої групи на загальну суму понад 1 млн грн.

Учасника організованої групи засудили до 9 років позбавлення волі. Апеляційний суд залишив в силі вирок суду 1 інстанції. Вирок вступив у законну силу.

Як повідомляв Укрінформ, кіберфахівці СБУ спільно з Нацполіцією та правоохоронними органами Латвії ліквідували у трьох регіонах України шахрайський колцентр, який виманював кошти інвесторів електронних бірж.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *