«Шкідницький і антиєвропейський крок»: В’ятрович розкритикував скасування літнього часу

Нардеп пояснив важливість переходів на літній час / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com,

Ухвалений Верховною Радою законопроект про скасування переходу на літній час – це «відверто шкідницький і антиєвропейський крок». Таку думку висловив колишній голова Українського інституту національної пам’яті, нардеп Володимир В’ятрович.

«Це рішення означає, що сонце влітку вставатиме ледь не о третій годині, а в жовтні темрява наставатиме ще під час робочого дня», – попереджає політик. 

За його словами, ця обставина значно збільшить витрати електроенергії, адже свого часу перехід на літній час придумали саме для її економії. А в українській енергетиці і без того катастрофа, нагадує В’ятрович.

Відео дня

Також нардеп звернув увагу, що в Європі майже усі країни досі переходять на літній час. Скасували такий перехід лише кілька країн – Росія, Білорусь та три закавказькі держави. 

«Рішення ВР відриває Україну від цього європейського і євроатлантичного простору, розсинхронізовує наш час з часом усіх держав-членів ЄС. Більше того, такі дії з боку України як кандидата в члени ЄС виглядають відверто недружньо. І як на мене, цей закон мав би бути ветованим. Хоча б через невідповідність конституційним нормам про європейську інтеграцію», – написав В’ятрович.

Рада скасувала перехід на літній час

Як писав УНІАН, сьогодні Верховна Рада проголосувала за скасування переходу на літній час. За даними нардепа Ярослава Железняка, рішення підтримав 261 нардеп. 

«Парламент прийняв законопроект №4201 про відміну переведення часу в Україні з зимового на літній. Тобто в цьому році ми ще в останню неділю (27-го) жовтня переведемо стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде», — поінформував депутат.

Варто зауважити, що для набуття чинності цого закону, його ще має підписати президент.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *