Що буде, якщо навмисно не оновлювати систему на телефоні: це загрожує наслідками

Чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити / фото ua.depositphotos.com

Багато хто з власників смартфонів часто відкладають оновлення операційної системи, побоюючись можливих збоїв у роботі пристрою, або просто не бажаючи витрачати час на освоєння нових функцій. Але в інтернеті пишуть, що ця звичка може призвести до серйозних проблем із безпекою даних і стабільністю роботи гаджета.

Давайте розберемося, чи так важливо своєчасно встановлювати оновлення і які ризики пов’язані з їх ігноруванням.

Навіщо потрібні оновлення на телефон

Виробники смартфонів, такі як Google і Apple, регулярно випускають оновлення операційної системи не просто так. Головна мета цих оновлень – виправлення вразливостей і поліпшення загальної роботи пристроїв. Не кажучи вже про впровадження нових корисних функцій.

Відео дня

Так, Google, розробник операційної системи Android, раніше цього місяця впровадив у смартфони вкрай корисний функціонал для боротьби з крадіжками. Система самостійно заблокує смартфон, якщо ШІ-алгоритм виявить нетипові різкі рухи (як коли смартфон різко вихоплюють із рук).

Заведено вважати, що непотрібних оновлень не буває, оскільки кожне з них –це поліпшення вже наявної версії системи. Навіть якщо оновившись ви не помітите різницю, повірте, вона є, і може надалі врятувати як ваші дані, так і загалом смартфон.

У чому полягає небезпека ігнорування оновлень

Смартфони, які перестали отримувати патчі безпеки, більше за інших схильні до небезпеки кібератак або шкідливого ПЗ. Отримавши доступ до такого пристрою, хакери можуть викрасти особисті дані користувачів:

  • акаунти в соціальних мережах
  • банківську інформацію
  • особисте листування
  • фотографії та відео
  • Потрапляння шкідливого ПЗ на смартфон із застарілою операційкою також може призвести до неприємних наслідків: зниження продуктивності пристрою, скорочення часу автономної роботи і появи збоїв у роботі додатків.

    Цікаво, що вчені, які вивчають поведінку користувачів, пояснюють небажання оновлювати ОС телефону через підсвідомий страх перед новизною. Їм здається, що оновлення порушать їхній звичний порядок, а освоєння нових функцій потребуватиме часу. Утім, ризики, пов’язані з використанням застарілої ОС, значно перевищують можливі незручності.

    Як оновити ПЗ на вашому смартфоні:

  • Android: «Налаштування» → «Система» → «Оновлення системи». Якщо оновлення доступне, натисніть «Завантажити та встановити» і дочекайтеся завершення процесу.
  • iOS: «Параметри» → Загальні» → «Оновлення ПЗ».
  • Найкраще налаштувати смартфон на автоматичне завантаження та встановлення оновлень уночі, коли ви не користуєтеся гаджетом (за умови, що не встановлено режим польоту).

    У будь-якому разі, відкладати оновлення більш ніж на кілька днів після їхнього виходу не варто — так ви забезпечите безпеку свого пристрою.

    Якщо у вас смартфон Android, УНІАН ділився секретним налаштуванням, що дасть змогу прискорити будь-який Android. Завантажувати якісь додатки або витрачати години на вивчення керівництва користувача не доведеться.

    Тим часом користувачам iPhone доступна функція, яка зробить батарею по суті «безсмертною». Її немає в налаштуваннях смартфона, проте її можна швиденько налаштувати за допомогою вбудованого додатка «Команди».

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *